Hond achterlaten in auto?

“Laat je hond nooit lang in een geparkeerde auto, en echt alleen als het koel is buiten (minder dan 15 graden bijvoorbeeld), als de auto in de schaduw kan staan en je een raam wat open kan laten voor frisse lucht.

Omdat temperaturen in auto’s extreem snel oplopen, moet je je al zorgen maken als het nog maar 20 graden is buiten. Na een half uur kan de temperatuur in de auto dan al oplopen tot 36 graden!

De meeste gezonde honden zullen zich tot een temperatuur van 25 graden nog redelijk comfortabel voelen, maar bij deze temperatuur is het al te warm om je hond in de auto achter te laten”.

Als je dit bovenstaande onzin vindt, dan weerhoudt  het volgende je er misschien van:

Ziet een politieagent een hond achtergelaten in auto bij warm weer, of in de zon, dan kan hij een autoruit inslaan met nog een boete voor U als toegift.

En wees er maar zeker van dat er altijd mensen voor een hond in actie komen en de politie kunnen of zullen bellen.

Dus mensen, doe het NIET. Niet om de boete en de autoruit, maar om een dier dat van jou afhankelijk is.

Het is ongelooflijk hoe vaak we mensen zien die hun hond op het heetst van de dag mee nemen, “ gezellig” de stad  in, terrasje pakken, rondlopen, met een hond die bijna, en kleine hondjes soms helemaal, met de tong op de grond lopen te hijgen.

Ja een hond zweet voornamelijk via de tong, maar dat betekent niet dat je niet op moet letten als je hond er hijgend bij loopt. Soms zie ik echt, nu nog, honden aan de fiets, tempo van de baas en hond in één vaste snelheid mee rennend.

Gisteren zagen we nog iemand op een ligfiets, behoorlijke snelheid, hond aan de lijn in een vast en redelijk snel tempo hard meelopend. Een lang stuk fietspad , zonder zijweggetjes, arm beest.

Denk ook aan de hondenvoeten, enig idee hoe asfalt etc voelt bij warm weer? Ga er eerst zelf eens met blote voeten op staan, of op wit zand.

Veel voetzooltjes verbranden.

Zelf gebruiken we een spuitbus voetzolenspray van Beaphar. tegen heet asfalt, maar ook tegen strooizout en sneeuw.